MICRO CURRICULAR PLANNING AS A MECHANISM FOR IMPROVEMENT OF FRENCH STUDY PLANS SPECIFIC OBJECTIVE FOS

Authors

  • Víctor Hugo Romero García Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga
  • Martha Cecilia Cueva Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga
  • Jorge Luis Rosero Menéndez Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga
  • Amparo de Jesús Romero Palacios Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga

Keywords:

Curricula; specific objectives; micro-curricular planning.

Abstract

The investigative scope was verified that there is a deficit as far as the low level of communicative development in French Language. It is concerned, that the students present at the end of the Gastronomy Career. It has two backgrounds: low number of classes and the specific objective FOS the French Area, is to apply a curricular planning to the Gastronomy Career in order to develop a good communication in each of these students. In the same goal, it is proposed to improve the skills through some academic and pedagogical changes that have to do with an accurate methodological application by the teachers. This new didactic guide, the students will improve the academic level and the French Specific objectives.

Author Biographies

Víctor Hugo Romero García , Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga

Licenciado en Ciencias de la Educación, Especialidad Idiomas, Mención Plurilingüe Mgs. Docencia en universitaria y Administración Educativa, Docente Titular de la Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga, Ecuador.

Martha Cecilia Cueva, Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga

Profesora de Segunda Enseñanza. Especialidad Inglés. Licenciada en Ciencias de la Educación, Mención en Inglés. Magíster en Docencia Universitaria y Administración Educativa. Docente Titular de la Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga, Ecuador.

Jorge Luis Rosero Menéndez, Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga

Licenciado en Ciencias de la Educación especialidad Inglés, Magíster en Ciencias de la Educación mención planeamiento y administración educativa, Diploma superior en didáctica de la educación Superior, Docente Titular de la Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga, Ecuador.

Amparo de Jesús Romero Palacios, Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga

Licenciada en Ciencias de la Educación especialización de Idiomas Inglés y Francés. Diplomado Superior en Investigación. Docente Titular de la Universidad Técnica de Cotopaxi, Latacunga, Ecuador.

References

Alianza francesa de Quito Asociación auspiciada por el Gobierno Francés y tiene como fin la formación y capacitación en la lengua francesa, http://www.afquito.org.ec

Baratto, A – Danjou, J – Philippe, J (1997), LA CUISINE Bessenay, J-Ph., Mazzetti, Ph, (2002).Tomo I, Le restaurant theorie et pratique.

Cabrol, L (1998) La cuisine. Campa, A., Mestreit, C., Murillo, J., Tost, M., (2000). Forum 1 / livre de l’élève – cahier d’exercices Hachette.

Clé international (1996), panorama 1.

Clé international (2003), vocabulaire progressif du français Girardet, J., Cridlig, J-M.(1996) Panorama 1, CLE International. Goliot-Lété, A., Miquel, C., (2003). Vocabulaire Progressif du français, Deuxieme edition, CLE International, es una guía de vocabulario progresivo de la lengua francesa.

Hachette, (2002), le fos aplique a la gastronomie, France.

Hachette, (2002), français objectif specifique

Hachette (2000), forum 1 / livre de l’élève – cahier d’exercices

http://www.afquito.org.ec/gracias.html

http://www.francedit.com/fipf/index.asp

Published

2017-08-31

How to Cite

Romero García , . V. H. ., Cueva, M. C., Rosero Menéndez, J. L., & Romero Palacios, A. de J. (2017). MICRO CURRICULAR PLANNING AS A MECHANISM FOR IMPROVEMENT OF FRENCH STUDY PLANS SPECIFIC OBJECTIVE FOS. Didáctica Y Educación ISSN 2224-2643, 8(3), 269–278. Retrieved from https://revistas.ult.edu.cu/index.php/didascalia/article/view/643

Conference Proceedings Volume

Section

Artículos

Most read articles by the same author(s)