REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EFFECTS IN THE CONTEXT OF LOCAL AGRICULTURAL AND LIVESTOCK INNOVATION IN THE ITABO RIVER WATERSHED
DISMINUCIÓN DE LOS EFECTOS DE GASES INVERNADEROS EN LA CUENCA DEL RIO ITABO
Keywords:
Cambio Climático; excretas porcinas; Productores; Agropecuarios.Abstract
The present work has as objective to contribute to the reduction of the emissions of gases of effect hothouse, to avoid the contamination of the phreatic mantel and mirrors of water, with the biodigesters employment starting from the excrete in porcine centers. This study is presented in synergy with the Local Agricultural Project Innovation (PIAL) and the project decrease of effects of gases hothouses in the local agricultural innovation context in the basin of the Itabo river derived of the training activities, where the groups of Local Agricultural Innovation are believed (GIALs) with producing leaders, begins with a participative diagnostic which seeks to be carried out a group of actions to mitigate the environmental problems by means of the implementation of agroecological practice in the area of the basin hydrographic, to convert, this eye of water in an environmental priority to which several projects should contribute for its gradual recovery where the productive potentials become in a real ecosystem.
References
Campero, O., Kristinc, G., Cuppens, T., Mizme, P. (2008). Implementación del programa de mitigación de los efectos negativos del gas metano CH4, con la ejecución de acciones integrales de energías renovables y medioambiente en el área rural de La Paz, Cochabamba y Santa Cruz. (Tecnologías en Desarrollo. 1-36).
Convención marco de las naciones unidas sobre el cambio climático
(CMNUCC): Advancing the Durban Platform, 2012. Tomado del sitio web de la CMNUCC: www.unfccc.int
Rodríguez, A. (2005). El protocolo de kioto. Horizonte Sanitario, 4(2), 35-36.
Downloads
Published
How to Cite
Conference Proceedings Volume
Section
License
Copyright (c) 2021 Evelia Rodríguez Borroto, Anyeli Figueroa García, Mayda Julia Perdomo Sánchez
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Usted es libre de:
- Compartir — copiar y redistribuir el material en cualquier medio o formato
- Adaptar — remezclar, transformar y construir a partir del material para cualquier propósito, incluso comercialmente.
Bajo los siguientes términos:
- Atribución — Usted debe dar crédito de manera adecuada, brindar un enlace a la licencia, e indicar si se han realizado cambios. Puede hacerlo en cualquier forma razonable, pero no de forma tal que sugiera que usted o su uso tienen el apoyo de la licenciante.
- No hay restricciones adicionales — No puede aplicar términos legales ni medidas tecnológicas que restrinjan legalmente a otras a hacer cualquier uso permitido por la licencia.